smørrebrød

Jeg har været i syv sind i forhold til, hvordan jeg ønskede at fejre min kandidatfest. Verden er i øjeblikket på hoved og der er så mange restriktioner for, hvad man må og ikke må – og hvordan holder man lige en fest med afstand? 

Lysten til at planlægge har ikke været kæmpe stor, men jeg har så småt arbejdet mig igennem det, step for step. 

Første beslutning blev, at det skulle være udendørs – her så jeg bedst mulighed for at holde afstand selvom jeg havde inviteret i omegnen af 20 gæster. Sommeren har heldigvis vist sig at vare længe i år og derfor turde jeg godt satse!

madder

Jeg satte op med langborde på vores fællesarealer udendørs, og sikrede passende afstand mellem stolene. 

Næste step og det vigtigste muligvis! Var at få styr på maden, jeg ønskede noget nemt som ikke krævede at gæsterne skulle mingle for meget når de skulle have mad. Jeg tænkte, hvad er oplagt på en lun sommerdag til frokost – smørrebrød selvfølgelig! Da jeg tidligere har brugt MT Catering, spurgte jeg dem, hvad de kunne levere af smørrebrød og fik en laaang liste med de lækreste smørrebrød retur: 

  • Hønsesalat, sprød bacon & syltet rødløg
  • Hjemmelavet karrysild, dild & æbler
  • Æg, rejer & hjemmelavet mayonnaise
  • Klassisk æbleflæsk
  • Frikadelle, pebercreme & rødkål
  • Hjemmelavet gravad laks & rævesauce
  • Roastbeef, estragon creme & bløde løg
  • Fiskefilet, remoulade & dild
  • Kartoffel, mayonnaise, purløg & sprød bacon

Jeg sendte listen til alle gæster og bad dem melde tilbage, hvilke smørrebrød de ønskede – derefter anrettede jeg dem på tallerkener, så vi undgik faddeling og buffet. Alt gik helt efter bogen og alle gik mætte fra bordet! Til dessert havde jeg bestilt en lækker jordbærtærte, som også faldt i god jord! 

Det lykkedes at holde en fantastisk kandidatfest med afstand og stadig hygge og samvær. Og jeg selv, kunne nyde hele festen uden at tænke på at lave mad!