kristian til hans 10 års fødselsdag
carolinesillesen

I sidste weekend fyldte min venindes søn, Kristian, 10 år, hvilket jo er det første runde tal gennem livet. Vi mennesker har det med at gøre de runde år til noget helt særligt, og det skal som sådan heller ikke være en undtagelse for børn. En fødselsdag er højdepunktet for ethvert barn, eftersom det er en spækproppet dag fyldt med opmærksomhed og kærlighed kun for dem. Min veninde har selvfølgelig stresset i flere måneder over den her dag, fordi hun gerne vil have det skulle være noget helt særligt for Kristian.

Heldigvis fandt vi Børnefest, som arrangerer komplette børnefødselsdage udover det sædvanlige. Jeg må indrømme, at det er et genialt koncept, fordi det appellere til vores travle hverdag, hvor karriere og mange andre ting fylder en hel del. Børnefødselsdage er ofte en hovedpine for de fleste forældre, da en festlig dag typisk er forbundet med en masse invitationer, planlægninger, indkøb og oprydning. Det er ærgerligt, hvis den travle hverdag skal gå udover ens barns fødselsdag, fordi værdien for et barn ved sådan en dag skal i den grad ikke undervurderes.

Sunde måltider til børnefødselsdagen

Som nævnt tidligere er indkøb en af de store hovedpiner ved børnefødselsdage, og især i en tid hvor der er stor diversitet i, hvad folk spiser i deres egen lille familie. Nogle er veganere og andre spiser ikke svinekød, og det gør det kun blot mere besværligt for familier at handle ind til en børnefødselsdag uden nogle bliver stødt. Heldigvis tog Børnefest højde for dette, da man gennem deres bestillingssystem let kan vælge en specifik mængde blandt deres økologiske mad og drikkevarer.

Det kan f.eks. være:

 • Grøntsagssnacks
 • Pølsehorn med kyllingepølse
 • Foccacia boller
 • Fødselsdagsboller
 • Pastasalat
 • Kagemand med slik
 • Æble- eller appelsinjuice
 • Saftevand
 • Kakaomælk

Der er nok at vælge mellem, og man bestemmer selv om det skal være sundt og med kød eller ej.

sunde snacks

Uforglemmelige aktiviteter til en 10 års fødselsdag

En 10 års fødselsdag skal være noget helt særligt, fordi det netop er en rundfødselsdag, og det er muligvis den største udfordring. Børnefest har også en bred vifte af forskellige slags underholdninger, som kan være med til at skabe en helt unik og særlig fødselsdag, som hverken dit barn eller de andre unger nogensinde vil glemme. Til Kristian havde min veninde bestilt en MultiPlay hoppeborg, som kan pustets op i haven. Det var fuldstændig fantastisk at se alle børnene hoppe på livet løs i flere timer.

hoppeborg i haven

Alternative underholdningsmuligheder hos Børnefest er ellers:

 • Tryllekunstner med et komplet show på 30 minutter
 • Tree’O danse-crew ligeledes med ca. 30 minutters opvisning
 • Oppustelig fodboldbane

Gider man ikke selv stå for at holde øje med ungerne, så kan man sågar bestille en værtinde, der er tilstede under hele børnefødselsdagen. Vi valgte dog at spare disse penge, eftersom jeg hjalp til, og derfor så vi det som lidt unødvendigt.

Men det er i hvert fald et genialt koncept, Børnefest har, fordi mange af de kedelige planlægningsopgaver bliver taget fra ens skuldre, så man i stedet kan være tilstede og nærværende for ens børn. Jeg er sikker på Kristian sent glemmer sin 10 års fødselsdag – hvis overhovedet.