soveværelset

Jeg vil i dette blogindlæg give dig tips til, hvordan du kan indrette dit soveværelse. Der er mange muligheder, men lad blot din fantasi sætte grænserne – det gør jeg.

Når jeg tænker på soveværelset, skal det kunne meget mere end bare at være et rum med en seng og et skab til opbevaring af tøj. Det skal være et rum, der indbyder til hygge og ro, men også afspejler, hvem man selv er. Jeg bruger meget tid i soveværelset, idet søvnen er vigtig for mig. Det er i soveværelset, jeg får tanket ny energi, så det skal være et behageligt rum.

3 tips til indretning af soveværelse

Jeg vil herunder give dig 3 tips til, hvordan du kan præge dit soveværelse til at blive et behageligt rum med indretningen.

  • Funktionelle møbler
  • Tekstiler efter smag
  • Planter og nipsting

Først og fremmest er det vigtigste møbel i soveværelset, sengen. Jeg sover bedst i min egen seng, da jeg købte den efter mit behov. Det skal du også gøre. Det er ikke kun min seng, jeg har i soveværelset. Jeg har også en stol og et natbord. Fordi jeg har valgt de to møbler, er, at jeg synes, der også kan være andre møbler i soveværelset end blot sengen. Møblerne har dog en brugbar funktion – og ikke nødvendigvis kun i soveværelset. Stolen kan jeg også tage i brug, hvis jeg får gæster. I soveværelset er funktionen den, at jeg kan bruge stolen til at lægge mit tøj på.

funktionelle møbler til soveværelset


Et andet indretningstip til soveværelset er tekstilerne i rummet. Jeg lader mit sengetøj spille en stor rolle. Om jeg vælger et farverigt sæt eller et mere neutralt sæt, betyder det noget for rummet. Store puder, som sengegavl, giver en hjemlig og rolig stemning, hvor det er indbydende at sove. Det kan også være et sengetæppe, der sætter sidste punktum. Jeg vælger de farver og design, som fortæller noget om min stil, mens det samtidig indbyder til optankning af ny energi.
Jeg kan også godt lide grønne planter i soveværelset. Alt fra en lille krukke på hylden til en større gulvplanter, der enten fylder noget i omkredsen eller højden, er lige min stil. Planter og nipsting viser bestemt også noget om, hvem du er, og hvilken stil du kan lide – jeg gør det på min helt egen kreative måde med billeder fra begivenheder og nipsting fra min sidste ferie. Vær kreativ med dekorationen af rummet.

Placering af møbler og finurligheder

Når jeg er kreativ, gælder det også med hensyn til placeringen af mine møbler eller de små nipsting eller finurligheder, jeg gerne vil have i soveværelset. Min seng er det møbel, jeg tager udgangspunkt i. Den har en central plads, mens sengeborde, garderobeskab, stol og gulvplanter bliver fordelt på den resterende gulvplads. Billeder, hylder eller andre nipsting, som skal op på væggene koordinerer jeg i forhold til farver, design og størrelser. Det kan også være, at du har farvet en væg i dit soveværelse, som det kunne være fornuftigt, at du får til at fremstå på bedst mulige måde.