kontorstole

Det er meget udbredt at have kontorarbejde. Det er desværre også udbredt at have smerter og spændinger, som er forbundet med det at sidde på et kontor hele dagen. Mange sidder nemlig forkert. Sidder du forkert, handler det meget om vane. Du har vænnet dig til det. Du kan vænne dig til noget andet og bedre. Det kræver, at du er meget bevidst om, hvordan du sidder, i et stykke tid. Men så kan du vende spiralen og forebygge meget ubehag bare ved at sidde anderledes. Så ret ryggen, og sørg for støtte til albuerne. Det har også meget at sige, hvilken stol du sidder i hele dagen. Det betyder noget, om du sidder på en stol, der giver dig støtte. Det kan en god kontorstol gøre. Find din nye kontorstol på https://www.inventarland.dk/.

Din kontorstol er vigtig

Det kan være svært at sidde rigtigt i en stol, der ikke hjælper dig til det. Måske kan stolen ligefrem presse dig til at sidde forkert. Det skal den ikke. Den skal støtte dig til at sidde rigtigt, og den skal give din ryg god støtte. Fordi din kontorstol er så vigtig for din holdning, er det vigtigt, at du vælger en god kontorstol. De findes i forskellig kvalitet, lige som rigtig mange andre ting gør. Du kan komme til at vælge en kontorstol, der slet ikke giver dig den støtte, du tror.

Gå gerne efter en ergonomisk kontorstol. Der skal være tænkt på, hvordan du sidder i den. Den må gerne være designet flot, men det er ikke det vigtigste. Det kan bare være et ekstra plus. Det vigtige er, at du kan sidde korrekt i den.

skrivebord

En vigtig overvejelse

Der er meget at overveje, når du skal vælge kontorstol. Det er okay, hvis du gerne vil have en pæn stol. Du skal jo se på den hver dag. Men find også en, der giver dig god støtte. Du kan overveje, hvad du helt præcis har brug for. Har du fx brug for, at der er hjul under din kontorstol? Har du måske brug for en ekstra stor stol, fordi du selv er lidt stor? Vil du gerne have en stol i et bestemt materiale? Der er mange spørgsmål, du kan stille dig selv. Det er en god idé at stille dem. Du skal gøre dig alle de overvejelser, før du anskaffer dig en ny kontorstol. Dine overvejelser øger nemlig sandsynligheden for, at du får valgt rigtigt.

Op og hop

Uanset hvor god en kontorstol, du vælger, er det vigtigt, at du kommer op fra den flere gange hver dag. Du behøver ikke ligefrem at hoppe og dyrker gymnastik. En lille gåtur kan gøre en kæmpe forskel. Det afgørende er, at du får rejst dig op. Gør det, så ofte som du kan i løbet af dagen. Hver gang du rejser dig fra kontorstolen og bevæger kroppen, gør du noget for at undgå smerter. Du bruger din krop i stedet for at sidde og spænde i den samme stilling. Du kan fx rejse dig, hver gang du er færdig med noget. Nu har du læst færdig her, så rejs dig op!