akustikpanel

Vi tilbringer rigtig mange timer på vores arbejdsplads hver eneste uge. Fordi vi bruger så mange timer der, er det helt essentielt, at arbejdsmiljøet er i orden. Det vil bl.a. sige, at der skal være gode skriveborde, ordentlig belysning og adgang til toiletter.

Men lige så vigtigt er det faktisk, at der er god akustik på arbejdspladsen. Det kan nemlig både give hovedpine og stress, hvis man opholder sig i rum med dårlig akustik i længere tid. Herunder gør vi dig klogere på, hvordan du kan forbedre akustikken på arbejdspladsen.

akustikpanel

Dårlig akustik giver dårligt arbejdsmiljø

Støj på arbejdspladsen kan medføre forskellige gener som hovedpine og stress hos de ansatte. Af den grund findes der helt faste grænser for, hvor meget støj, man må udsættes for, når man er på arbejde.

Ofte kan selv støj, der ligger under den formelle grænse, dog være generende for de ansatte. Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvor meget de generes af støj. Uanset hvad er det dog en god idé at nedbringe støjen mest muligt ved at forbedre akustikken på arbejdspladsen.

Få nemt og hurtigt bedre akustik med akustikpaneler

Der er flere måder at forbedre akustikken på arbejdspladsen. Én af de simpleste, og mest effektive, er dog at opsætte et akustikpanel. Med akustikpaneler på loftet eller væggene absorberes en del af støjen, hvorved akustikken forbedres betydeligt.

Det kan især gøre en stor forskel med akustikpaneler på loftet, da det som regel er rummets største sammenhængende flade. Væghængte akustikpaneler kan også have en stor effekt. Her bliver effekten størst, hvis pladerne fordeles på to vægge, der mødes i et hjørne eller på den modstående væg til et stort vinduesparti. En ekstra fordel ved akustikpaneler er, at de også er pæne at se på.

Forbedr akustikken med lyddæmpende indretning

Udover at installere akustikpaneler på loft og vægge, kan man også forbedre akustikken på arbejdspladsen igennem indretningen.

Generelt set giver store, bare flader dårlig akustik, så dem skal man altså forsøge at bryde. Der er mange måder at forbedre akustikken på med gulvtæpper, bogreoler, bløde møbler og rumdelere. Særligt bogreoler fyldt med bøger er velegnede til at dæmpe støj, da de absorberer mange af de mest forstyrrende lydfrekvenser.

Derudover er rumdelere også meget effektive, især hvis de er beklædt med lyddæmpende overflader. Udover at absorbere noget af støjen, kan rumdelere også have en psykologisk effekt på medarbejderne. Hvis man f.eks. opdeler et storrumskontor med rumdelere, vil det ofte få folk til automatisk at tale med mere dæmpede stemmer. Rumdelerne vil desuden ofte få medarbejderne til at gå hen til personen, de skal sige noget til, i stedet for at råbe.

Der er med andre ord rigtig god grund til at investere lidt penge i at få forbedret akustikken på arbejdspladsen. Vi ved jo alle sammen, at et godt arbejdsmiljø giver mere produktive medarbejdere med færre sygedage. Og hvis du følger de ovenstående råd om at opsætte akustikpaneler og indrette med støjdæmpende møbler, vil du hurtigt opleve en forskel.