proessco vin
carolinesillesen

Går du og håber på endnu en varm sommer her i Danmark? Måske havde du store planer om at tage til udlandet, men er blevet forhindret grundet de globale omstændigheder. Frygt ikke, og nyd sommeren hjemme i Danmark. Om du tilbringer de forhåbentligt varme måneder i sommerhus, i din egen have, eller på telttur, så er der mange ting du kan gøre for at skrue helt op for afslapningen.

Her får du en top-3 over gode prosecco vine til sommermånederne. Prosecco har sin oprindelse i det nordøstlige Italien. Vinen er kendt som middel-tør, og kan nydes for sig selv, eller blandes sammen i nemme og dejlige cocktails.

Valdobbiadene Prosecco Superiore Di Cartizze

Denne Prosecco kommer fra et af de ældste vinkooperativer i Veneto-regionen. Denne vin er særligt god til din sommer, fordi den er let og forfriskende. Vinens farve er flot og naturligt gylden, og smagen er præget af en let sødme som er afbalanceret af syrligheden. Du kan finde Proseccoen hos Jysk Vin her: https://www.jyskvin.dk/prosecco

Vinen er lavet på den karakteristiske Glera drue, som kendetegner Prosecco vinene. Denne Cartizze byder på bløde og dejlige aromaer, som virkeligt tilfredsstiller på en sommeraften eller eftermiddag i solen. Aromaen kan beskrives som en sammensætning af vilde blomsters duft, nøgtern æblearoma, appelsinskræl, og fersken.

Vidste du, at der findes to forskellige slags Prosecco vin? Spumante er mousserende, ligesom Champagne. Den anden type er Frizzante, hvor der er skruet en smule ned for boblerne.

lækker prosecco
Glasses of sparkling wine

Prosecco Blue Millesimato, skarp til prisen

Denne vin er en dejlig og mousserende drik, som egner sig godt til at nydes kold på glas. Den er også super god at blande i en Aperol Spritz. Aromaen kan karakteriseres som en blanding af æble, lime, og fersken. Denne Prosecco har dertil en udsøgt eftersmag. Denne vin er utroligt skarp til prisen, og trods det ret billige prisleje, kan den sagtens konkurrere med dyrere vine.

Vinen egner sig rigtig godt til at blive serveret til hvid fisk, eller som velkomstdrink. Hvis du leder efter en god vin til studentergilde, er denne rigtig god. Den fornuftige pris, samt den gode aroma, gør denne Prosecco perfekt til sommerens samlinger, fester, og andre selskabelige arrangementer.

Økologisk Pizzolato Prosecco Frizzante  

Denne vin er perfekt til hvis du leder efter en god og forfriskende drink til sommeren, som både er økologisk og vegansk. Denne Prosecco kommer fra en familiedrevet producent, som helt siden 1985 har dyrket deres vinmarker økologisk. Markerne blev certificeret økologisk i 1991, og har lige siden produceret vine med henblik på både kvalitet og respekt for naturen. I 2012 blev Pizzolato også certificeret vegansk, så flest muligt mennesker kan nyde deres vin.

Nyd sommeren med lækker Prosecco fra Italien. Bland den med den velkendte Aperol, for at få en lækker sommercocktail. For at lave en dejlig klassisk Aperol Spritz, kan du blande 2 dele Aperol, 3 dele Prosecco, og 1 del danskvand. Tilføj isterninger og appelsinskiver efter smag. Stort set alle slags Prosecco kan bruges til denne cocktail, men den lettere boblende Spumante type er den mest ideelle.