fitness udstyr
carolinesillesen

Antallet af danskere, der de seneste år har haft et medlemskab i et fitnesscenter, er større end nogensinde før. Coronapandemien har imidlertid sendt alle hjem fra deres lokale træningscenter, og det har bevirket, at folk har måttet finde på alternative løsninger, så styrke og form kunne holdes ved lige.

Helt konkret har det betydet, at man har måttet rykke træningen hjem i privaten eller skrotte den. Det er en rigtig dårlig idé at droppe sin træning, og derfor er det blevet rigtig populært at træne derhjemme.

I den forbindelse er det vigtigt at have noget ordentligt fitness udstyr, så man stadig kan opretholde en god kvalitet i sin træning – her kommer noget af det, man skal sørge for at købe.

Bænk og vægtstang

Bænkpres er en meget kendt øvelse, som mange bruger som målestok for, hvor stærke de egentlig er. Isoleret set siger bænkpres ikke alverden om ens fysiske formåen, men der kan ikke herske to meninger om, at det er en supergod øvelse. Derfor er noget af det vigtigste fitness udstyr, man kan købe, en bænk og en vægtstang, så man har lagt fundamentet for at kunne lave bænkpres derhjemme.

Udover bænkpres giver bænk og stang et utal af muligheder for andre gode øvelser, der kan hjælpe én til at få en stærkere, sundere krop, og der er således ingen tvivl om, at det er noget af de bedste fitness udstyr.

fitness udstyr

Skiver og håndvægte

Man kommer imidlertid ikke ret langt, hvis man kun køber en vægtstang og en bænk.

Der skal nogle kilo på, før det begynder at batte, og derfor skal man sørge for at få købt sig en del vægtskiver, så man kan påbegynde sin styrketræning.

Når vægtskiverne er i hus til at supplere stang og bænk, kan man dog godt komme til at opleve, at ens fitness udstyr ikke giver de store muligheder for at variere træningen. Derfor er det også en god idé at købe to håndvægte, så man kan lægge en masse forskellige øvelser til det eksisterende sortiment. Håndvægte er virkelig alsidige, og af den grund betegnes det af mange som det mest all round-brugbare fitness udstyr, man kan finde på markedet.

En god pull up bar

Bænk, vægtstang, vægtskiver og håndvægte er nu i hus, og der mangler ikke ret meget fitness udstyr, før man har nok til at sammensætte det ideelle træningspas.

Dog bør man helt klart også huske at få fat i en god pull up bar, som vil være prikken over i’et.

Med netop dét fitness udstyr får man mulighed for at lave et hav af øvelser, hvor man hænger i luften, blandt andet pull ups, chin ups og leg raises. Ved at kombinere den slags øvelser med eksempelvis bænkpres og bentræning med håndvægtene, er man godt på vej mod et træningspas, der er lige til et 12-tal. Hjemmetræning er uden tvivl kommet for at blive, så der er ingen grund til at holde sig tilbage.