halvhøj seng

De fleste forældre kender det godt. Du har lige ryddet op på barnets værelses og fem minutter senere, ligner det, at der er sprunget en bombe derinde. At rydde op efter børn kan nemt føles som at feje blade i blæsevejr, men du kan heldigvis gøre det nemmere for dig selv. Der findes nemlig mange smarte opbevaringsløsninger til legetøj, der kan skabe lidt orden i kaos. Herunder giver vi dig nogle konkrete forslag til, hvordan du skal skabe mere orden på børneværelset.

Få mest muligt ud af pladsen med en halvhøj seng

Når barnet når 2-3-års alderen er det tid til at skifte tremmesengen ud med en større seng. Der findes forskellige muligheder, som alle har deres fordele og ulemper. Hvis du f.eks. gerne vil have mulighed for at ligge i sengen sammen med dit barn, er det måske værd at overveje en helt almindelig Box madras i fuld længde. Der kan nemlig hurtigt opstå lidt pladsmangel, hvis man som voksen skal ligge i en juniorseng.

Hvis det ikke er så vigtigt for dig at kunne ligge i sengen sammen med dit barn, bør du i stedet overveje at investere i en halvhøj seng. En halvhøj seng minder på mange måder om en køjeseng. Der er bare den forskel, at den nederste køje i stedet er skiftet ud med opbevaringsløsninger. Og det er altså rigtig smart, for så er der pludselig masser af plads til alle barnets legesager.

halvhøj seng

Få styr på tøjdyrene

Børn kan hurtigt få samlet rigtig mange tøjdyr sammen på børneværelset. De mange bløde venner er rigtig hyggelige, men det kan godt være lidt af en hovedpine at finde opbevaring til dem. For lad os indse det: der er altså ikke plads til 20 bamser i én seng. Ikke hvis der også skal være plads til et barn i hvert fald.

Når det kommer til opbevaring af tøjdyr, kan man blive nødt til at være lidt kreativ. Små bamser kan naturligvis samles i en opbevaringskurv eller måske i en stor skuffe under den halvhøje seng. De store bamser kan man til gengæld med fordel bygge et bur til. Med nogle simple trærammer og nogle lange elastiske snore, kan man lave sin helt egen lille zoologiske have med plads til alle tøjdyrene. Så kan barnet bare hive dem ud igennem ’tremmerne’, når det vil lege eller kramme med dem.

Sæt bøgerne i system

Hvis dit barn er heldigt, så har det en masse gode bøger, som kan bruges til godnatlæsning eller bare en hyggestund i løbet af dagen. De mange bøger kan dog også hurtigt blive en hovedpine i forhold til opbevaring. Her er der heldigvis mange forskellige løsninger at vælge imellem. Den klassiske løsning er naturligvis en bogreol eller nogle boghylder på væggen. Vil du gerne gøre det lidt anderledes, kan du bygge en bogkasse til bøgerne. Det kræver faktisk ikke andet end en kasse og fire ben. Så kan dit barn nemt selv finde den helt rigtige bog til dagens godnatlæsning. Hvis du vil bruge de ofte flotte bøger til pynt, kan du købe en tallerkenhylde til væggen, hvor bøgerne kan opbevares med forsiden udad.