workflow management

Som virksomhedsejer er det meget vigtigt, at man sørger for der er et godt workflow i ens virksomhed. Et godt workflow er afhængigt af, at alle arbejdere ved præcist hvad det er de skal lave og hvornår det er skal lave det – samt at de har den rette information til at kunne gå i gang med opgaven.

Læs mere om workflow management, og hvordan du kan øge chancerne for succes med din virksomhed ved at fokusere mere på det.

Brug de rette redskaber

Hvis du er seriøs med at komme i gang med workflow management, er det en god ide at undersøge, hvilke redskaber du her mulighed for at benytte til arbejdet. På https://www.encode.eu/resources/insights/better-workflows/ kan du se et eksempel på et program, der kan hjælpe dig med at få styr på workflowet igen.

Det handler om at finde frem til et program, hvor du kan gemme al den data og viden der er nødvendig for, at dine ansatte kan komme i gang med arbejdet. Det inkluderer både dybdegående viden om, hvad præcist det der forventes af arbejderne og hvornår samt den viden de har brug til overhovedet at kunne udføre deres arbejde.

Sørg for at alle arbejderne har en god forståelse for dette workflow management system, som du vælger at benytte dig af. Der skulle helst ikke være for mange spørgsmål eller forvirring om, hvordan arbejderne finder frem til den information, de har brug for.

Hold evalueringsmøder

Udover at benytte sig af et godt workflow management system er det en god ide også at holde evalueringsmøder. På sådanne møder kan man kigge tilbage på det arbejde der er blevet udført og broderet, hvorvidt man mener man har gjort et godt stykke arbejde. Hvis man mener, at man godt kunne udføre sit arbejde bedre, så er det også det helt rette forum for det.

Disse evalueringsmøder skulle helst gerne være en positiv oplevelse for alle involveret. Det handler ikke om at banke nogen oven i hovedet eller give nogle skylden for et eventuelt negativt afkom af en bestemt handling.

Det handler derimod sammen om at finde frem til den rette løsning, på de problemer der har måttet være med det kollektive arbejde – samt finde ud af hvilke ting man skal fortsætte med at gøre, fordi det har fungeret godt hidtil.

workflow management

Gem evalueringerne i dit workflow management system

Der er en grund til at man laver sådanne evalueringsmøder. Det er meningen at man skal bruge den viden man indsamler til at forbedre sin egen produktivitet i firmaet og se, hvordan man kan gøre nogle ting bedre.

Men al den viden skal man jo gemme et sted og hvilket bedre sted at gemme det, end i dit workflow management system? Det er en god ide at have alt relevant viden for firmaet samlet et sted, så arbejderne altid ved hvad de skal regere til og hvordan de skal finde den rette viden – og det inkluderer den viden du indsamler til evalueringsmøderne.

Prøv desuden også at sætte nogle rutiner eller protokoller op så I i virksomheden sørger for at benytte den vidne i indsamler til evalueringen.