carolinesillesen

Der kommer stadigt større fokus på, hvordan vi bor, og for de fleste er det vigtigt med en bolig, som er indrettet, så den passer præcis til dem. Dette gælder også de plakater, man hænger på væggene og de rammer, man bruger til dem. 

Noget for enhver 

Alle skal have mulighed for at få noget på væggene, som betyder noget for dem, og som gør dem glade hver dag. Det kan være, man godt kan lide at rejse og gerne vil have nogle plakater op med billeder af de steder, man har været. Og her er plakatrammerne vigtige. De skal passe ind i hjemmets øvrige indhold. Kan man lide de lidt tunge, historiske billeder, tager disse sig godt ud i en guldramme, som understreger tiden, plakaterne afspejler. På www.citatplakat.dk finder du i øvrigt et super fedt udvalg af geniale plakater til hjemmet, men også rammer til plakater. 

Er man til moderne kunst, vil en lettere ramme sandsynligvis passe bedre. Har man masser af forskelligt indhold på væggene, kan man vælge at lade hver plakatramme passe til hvert billede, hvis man synes, det er bedst. Der findes også rammer, som er tynde og dermed ret diskrete, så de ikke tager fokus fra selve motivet. Hvis man så vælger rammen i samme farve som væggen, den hænger på, vil plakatramme og væg næsten gå ud i et. 

Kan man godt lide mere sammenhæng, kan man selv med mange forskellige motiver på væggene benytte sig af plakatrammerne til at skabe en helhed. Her kan man vælge at lade den samme type plakatramme gå igen, så der bliver skabt en rød tråd i hele hjemmet på tværs af motiverne. 

Til det nye hjem 

Er man i den særlige situation, at man er blevet skilt og dernæst har fundet en ny, man flytter sammen med og nu skal til at dele en helt ny tilværelse sammen med, så er dette en oplagt mulighed for at få noget nyt på væggene i det nye, fælles hjem. Er der ovenikøbet børn, som nu skal til at vænne sig til livet i en sammenbragt familie, er der eksponentielt flere hensyn at tage. Det gælder jo for alt i verden om at få alle medlemmer af den nye familiekonstellation til at føle sig hjemme, og her kan boligindretningen være et af værktøjerne. Ideelt set skal der være et værelse til hvert af børnene, så de hver især har deres lille del af hjemmet, hvor de kan trække sig tilbage, slappe af og bare være sig selv. På værelset er det barnet selv, som beslutter hvilke plakater, der skal hænge på væggen, for her er det barnet, som bestemmer. Det er naturligvis langt fra altid, at økonomien kombineret med de fysiske rammer tillader, at hvert barn får sit eget værelse, navnlig hvis der er tale om familier med mange sammenbragte børn, og i disse tilfælde er det blot endnu mere afgørende, at hvert barn alligevel føler sig set og hørt. Her kan man lade hvert barn have medbestemmelse i valget af møbler, plakatrammer og indretning, så hvert barn alligevel mærker, at hans eller hendes mening tæller med.