Sommeren byder på mange udetimer i solskin – men også på en del regnvejrsdage. Uanset om der er 30, 20 eller 15 grader, høj sol eller skybrud, så er der her samlet inspiration til lege, som aktivt kan udfylde tiden med en masse skæg og ballade.

Frihed i solskinnet

Det burde egentligt være en regel, at alle børn bør eje et løbehjul. Det byder op til frisk luft, leg og motion. Fart og følelsen af frihed burde ikke kun tilhøre de voksne, men også de små. En følelse, løbehjul giver, fordi børnene kan fise rundt i kvarteret til venner, til fordel for forældrene, der da ikke behøver at hente og bringe. Og så kan de med garanti finde på en masse sjove lege og konkurrencer, de sammen kan udføre på deres hjul. Hvis ikke dit barn allerede har et, vil du ikke fortryde at glæde dem med et. Find løbehjul børn hos Legehjulet.

løbehjul børn

Den gode gamle ”Antonius”

Hvis der er tørvejr og det ikke blæser for meget, kan du med fordel introducere ungerne til Antonius.

 1. Det kræver et ”højt” sted, for eksempel et hegn, mur eller en smal container, gerne en tennisbold og minimum fire spillere
 2. Her deles op i to hold, hvortil de placerer sig på hver deres side af det høje sted
 3. Bolden kastes over hegnet, om til det andet hold, mens der råbes ”Antonius!”
 4. Gribes bolden ikke, kastes blot tilbage, mens der igen råbes ”Antonius!”
 5. Gribes modstanderens bold til gengæld tre gange i træk, løber holdet om til modstanderne og råber ”Antonius!”
 6. I mellemtiden har modstanderholdet forsøgt at flygte, men idet der råbes, skal de stoppe
 7. Griberholdet må tage tre store skridt mod modstanderen og forsøge at ramme en af deltageren med bolden
 8. Rammes, kommer denne på bold-griberens hold. Rammes ikke bliver spilleren på sit eget hold

Det er både super sjovt, tidsfordrivende og fysisk aktivt, så de små også får forbrændt noget af al den energi, de med garanti besidder.

Byg en hyggelig, hemmelig hule

Skulle vejret ikke helt føles særligt sommerligt, er det altid et hit at bygge en hule indenfor. Det stimulerer hjernen og kroppen samtidigt, da det både er super kreativt og kræver en masse flytten, løften og byggen. Alt der skal bruges hertil er:

 • Stole
 • Borde
 • Flyttekasser
 • Lyskæde
 • Natlamper
 • Tæpper
 • Dyner
 • Puder
 • Bamser
 • Klemmer
 • Popcorn, sodavand og snolder

Sidstnævnte er til at fejre åbningen af den nye, fine bygning. Voksne får champagne til den slags, børnene får deres champagne i form af bland-selv-slik. Prikken over i’et vil være, hvis de derinde kan se en god film– måske gennem en iPad. Dét er hygge!

Fysisk aktivitet, kreativitet og hygge

Egentligt er det jo kun fantasien, der sætter grænser for sommerens sjov og ballade – og heldigvis har børn som regel masser af det. Nogle gange kræver det blot et lille gran af inspiration, og så ordner de egentligt selv resten derfra. Så bliver sommeren aldrig helt kedelig, heller ikke på regnvejrsdage.