pressostat

Når du først har haft vaskemaskine derhjemme, så indser du hurtigt, at det er en uundværlig del af hverdagen. Det gør livet meget nemmere, at du har mulighed for at vaske, når det passer dig. Du skal ikke længere tage på det lokale møntvaskeri eller dele med de andre beboere i opgangen – hvis du bor i lejlighed. En privat vaskemaskine sparer dig en masse tid, og i længden sparer den dig også mange penge. 

Hvis din vaskemaskine går i stykker, så står du naturligvis i en uheldig situation. Nu er du vant til at kunne vaske, når det passer dig, og du vil sikkert gerne have den repareret hurtigst muligt. Det er dog dyrt at få en tekniker ud for at kigge på maskinen og derefter reparerer den. Tænk hvis man kunne gøre det selv? 

Find årsagen til problemet

Hvis du skal finde ud af, om du kan reparere maskine selv, så er det nødvendigt at kende årsagen til problemet. Det kan selvfølgelig være svært, men her kan du finde hjælp på internettet. Det er ikke så svært at reparere ting selv, som man skulle tro. Det handler bare om at sætte lidt ekstra tid af og turde kaste sig ud i det. Nogle ting er måske svære at fikse, men så har du naturligvis altid muligheden for at betale en tekniker for at gøre det bagefter.

Anskaf reservedele af kvalitet

Når du har undersøgt problemet, og hvis du har vurderet, at du selv har mulighed for at reparere maskinen, så er det en god idé at kigge efter reservedele. Der findes flere slags reservedele til vaskemaskiner, som er nødvendige at have i en ordentlig kvalitet, hvis du ikke vil have, at den går i stykker endnu engang.

En pressostat er en af de vigtigste reservedel til vaskemaskiner. En pressostat er en form for elektrisk kontakt, der er styret af tryk – enten fra væske eller luft. Den bruges til at overvåge dette tryk, og den er derfor nødvendig i din vaskemaskine. Hvis din pressostat ikke fungerer, så fungerer din vaskemaskine heller ikke. Derfor bør du ikke nøjes med at finde en billig en af slagsen. 

Afløbsslangerne er naturligvis også gode at købe i god kvalitet. Hvis afløbsslangerne går i stykker, så kan du risikere at få vandskade i dit hjem. Det behøver ikke at være dyrt at anskaffe dig gode vandslanger. Du kan sagtens finde nogle af fin kvalitet til få penge. Her bør du også sørge for at have en god vandsikring for at undgå eventuelle oversvømmelser. 

Hvis motoren er af dårlig kvalitet, så har det også stor betydning for din vask. Sørg for at købe en ordentlig motor, hvis den er i stykker. Her bør du ikke spare. Det vil stadig være meget billigere for dig at gøre det selv, end hvis en tekniker skal udskifte den.