matisse plakat

Er du lige flyttet hjemmefra? Eller flyttet i en ny lejlighed eller et nyt hus? Eller trænger dit hjem bare til en smule fornyelse? Så er nye plakater en nem måde at pynte dit hjem og give det en masse personlighed.
Store, bare, hvide vægge kan hurtigt komme til at se kedelige ud. Dine rum får helt nyt liv, når du hænger plakater op.
Der findes et utal af plakater på markedet, så det handler om at finde nogen, der passer til din stil og din øvrige indretning. Det kunne f.eks. være en Matisse plakat.

matisse plakat

Hvem var Henri Matisse?

Henri Matisse var en fransk maler og grafiker. Han kom ikke fra en familie af kunstnere. Faktisk var hans far kornhandler, og havde nok en drøm om at Henri skulle overtage familievirksomheden. Det var dog kunsten, der trak i Henri Matisse.
Han anses som et af de største navne indenfor moderne kunst, og fik stor anerkendelse allerede i 1920’erne.
Matisse interesserede sig også for papirklip. Da han i 1941 gennemgik en større operation, og derefter var sengeliggende, kunne han ikke stå ved sit staffeli og male, så her begyndte han især at dyrke papirklippet.
Henri Matisse er dog mest kendt for sine malerier, og der hænger en Matisse plakat i rigtig mange hjem.

Farverige og feminine billeder

Noget af det, der kendetegner Matisse’ malerier, er hans brug af farver. I starten af sin karriere, blev han kaldt en ”fauve” – et vildt bæst – og der er bestemt også noget vildt over hans udtryksfulde billeder.
Man kan næsten ikke undgå at blive glad, når man betragter det flotte farvespil og de abstrakte motiver, der findes i mange af Matisse’ værker.
Flere af hans billeder har også en feminin udstråling, da de er abstrakte repræsentationer af kvindekroppen med bløde og kurvede former.
Henri Matisse’ stil er bred, og rummer alt fra helt simple, minimalistiske stregtegninger, til farverige mønstre og abstrakte portrætter. Det er noget af det, der gør en Matisse plakat til et populært valg, når folk skal indrette deres hjem.

Skab en gallerivæg

Hvorfor nøjes med en enkelt plakat, når der er så mange flotte at vælge imellem? De sidste par år er det blevet enormt populært at lave en gallerivæg i sit hjem.
En gallerivæg er en væg med en samling af mange forskellige billeder eller plakater, der matcher hinanden, og nærmest udgør et stort, samlet kunstværk.
Mange vælger at bygge deres gallerivæg op omkring et tema. Det kan f.eks. være en bestemt farve, et særligt motiv eller en speciel stilart. Man kan også vælge at lave en gallerivæg med billeder af den samme kunstner.

Her vil det være oplagt at vælge Henri Matisse. Hans værker er meget forskellige, men har stadig en gennemgående rød tråd, der gør, at de ser enormt smukke ud, når de er udstillet sammen.
Det kan godt tage lang tid at opbygge en hel gallerivæg. Du kan dog sagtens starte med en enkelt Matisse plakat og tilføje flere henad vejen.