Pyntepuder

En meget simpel måde at pynte hjemmet op på, er ved at anskaffe sig nogle flotte pyntepuder. Der findes nærmest uendeligt mange smarte designs og farver, så det er nemt at finde nogle puder, der passer ind i din stil. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvilke forskellige typer af pyntepuder, der findes, samt hvordan du kan pryde dit hjem med dem.

Pyntepuder som dekoration

Puder kan skabe et ekstra hyggeligt look i sofaen og lænestolen. Samtidig er det en funktionel form for dekoration. Nogle pyntepuder er dejlig bløde, så de er perfekte til en lille lur på sofaen eller som ekstra støtte i ryggen.

Nogle pyntepuder er designet med fast betræk, hvorimod andre puder er designet således, at du kan nøjes med at skifte betrækket, når du gerne vil have noget forandring, frem for at skifte hele puden. Dette gør det nemmere og billigere at udskifte sofapynten til hver sæson eller højtid. Eftersom du ikke behøver at magasinere et helt bjerg af puder, men blot en stabel betræk, behøver du ikke så meget plads til de farver og mønstre, der ikke passer til højtiden. Se et lækkert udvalg af puder til pynt på https://hemmingseninterior.dk/.

Pyntepuder

Pyntepuder, der passer til årstiden

Vi har gere nogle farver og nuancer, som går igen sæson efter sæson. Derfor er det kun oplagt, at puderne afspejler den tid på året, vi befinder os i. Har du puder med lilla blomster i sofaen midt i december måned, vil flere måske studse over det. Her er nogle eksempler på farver og mønstre, der passer til årstiden:

  1. Forår: Lyse farver, der minder os om, at alt springer ud og mønstre med blomster. Gerne støvede farver.
  2. Sommer: Her kan både mørke farver såsom navy og lyse farver såsom beige anvendes. Farverige puder er også finde til sommeren, hvor de også kan bruges i havemøblerne.
  3. Efterår: Mørke nuancer. Gerne orange, brun, grå og karry, der passer til træernes farveskift.
  4. Vinter: Kølige farver såsom hvid, navy, lyseblå eller sart lyserød, alt efter den øvrige indretning.

Puder med mønstre er exceptionelle til at bryde med hvide vægge og simpel indretning. De giver rummet varme og liv. Går du efter et eksklusivt look, kan du med fordel se nærmere på puder af velour, der giver puden et skinnende, luksuriøst strejf.

Når du skal vælge pyntepuder, bør du overveje, om de blot skal være til pynt, eller om de skal bruges som puder. Nogle pyntepuder egner sig nemlig ikke særlig godt til brug. Vær derfor opmærksom på, om der er en stor knap i midten af puden, pailletter eller andet på forsiden, som kan være ubehageligt at ligge på.

Pyntepuder til stuen og soveværelset

Størrelsen og antallet af puder er også relevant. Er der eksempelvis tale om soveværelset, vil lave, aflange puder være et godt valg – eventuelt kombineret med nogle små puder. Her vil puder med søde knapper og andet finish være perfekt, da man sjældent bruger dem til at sove med, men til gengæld bruger dem som en del af indretningen.