Lampeskærm

Har du en lampe, der mangler en lampeskærm, eller ønsker du blot at give din gamle lampe nyt liv? Lampeskærme rummer en stor variation og udvalget giver dig forskellige muligheder i forhold til størrelse, farver og former. Lampeskærmens udseende er helt afgørende for udtrykket af din lampe og kan have stor betydning for, hvordan lampen passer ind i indretningen. Det er vigtigt, at du vælger den rette lampeskærm fra start, både med form, struktur og farve. En udskiftning af lampeskærmen er den nemme løsning til at give din lampe og dit hjem lidt nyt liv.

Størrelsen på lampeskærmen er essentiel

Lampeskærmens størrelse er essentiel for det udtryk den færdige lampe vil give. Lampeskærmen må ikke være for stor men bestemt heller ikke for lille, såfremt du ønsker at opnå en harmonisk lampe. En lampeskærm skal gerne være større i diameteren end det bredeste stykke på lampen. Som tommelfingerregel er en harmonisk lampe ej heller med en lampeskærm der er højere end lampen selv. Ved at måle den lampe, der søger en ny lampeskærm, er du allerede godt på vej til et godt køb, der vil se godt ud i hjemmet.

Lampeskærm

Prøv en farvestrålende lampeskærm

Leder du efter det stykke interiør og praktiske pynt der skiller sig lidt ud fra resten? Hvad med at skifte din lampeskærm ud og erstatte den med en stærk farve der skiller sig lidt ud fra den øvrige indretning. Det hele behøver ikke at være strømlinet eller være samme farvenuancer for at se godt ud. At have små unikke og udspringende steder i hjemmet, er nogle gange det der gør det ekstra personligt, lidt mere spændende og inspirerende.

Skab din helt egen lampe

Uanset om du har en gulvlampe, en lampe til sofabordet eller i soveværelset, så er der bare et ønske om at have interiør der ikke ligner alle de andres. Ved at kombinere lamper og lampeskærme på nye og sjove måder, får du muligheden for at skabe din helt egen lampe til hjemmet. Leg eventuelt med dimensionerne af lampen, sæt sære farvekombinationer sammen eller kreer en lampe præcis efter dit ønske og øvrige indretning. Det er kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne af kombinationer mellem lampe og lampeskærm.  

Funktionel eller generel belysning?

Du skal gerne tage højde for, om den lampe du søger, skal anvendes til funktionel eller generel belysning. Den generelle belysning fungerer som et alternativ eller en erstatning til det naturlige dagslys. Det skal kunne oplyse større områder hvori der ved hjælp af belysningen kan arbejdes, til trods for at det er blevet mørkt udenfor. Den funktionelle belysning kan være lokal eller dekorativ. Det kan være med til at skabe rum i hjemmet med en helt særlig stemning, men som ikke nødvendigvis oplyser et større område.

Når du kigger på lampeskærme, er det en god idé også at kigge på lampens funktion. Der kan være begrænsninger i forhold til lampeskærmen og lysforholdene, der her spiller ind.