Glad hund

Du kender måske, at du har spist meget brød og får ondt i maven? Det ligger tungt dernede og klumper sig lidt sammen. Det er præcis det, der sker for hunde, hvis de får for meget korn. Men i modsætningen til dem, er deres tolerance markant mindre.

Ideel set skal korn ikke fylde mere end 10% af hundens kost, og helst skal det være nede på 5%. Korn kan give din firbenede følgesvend ondt i maven og forstoppelse, og det er derfor værd at se sig om efter et alternativ.

De gode egenskaber til kornfri hundefoder

Kornfri hundefoder har alle de vitaminer og gode sager, din hund har brug for, uden al kornet. Din hun kan ikke undgå at få korn i sig – når den snuser rundt i græs og prøver a spise planter på jeres gåture, for eksempel. Og det er helt okay. Din hund kan sagtens tåle så små mængder korn.

Men kornfri hundefoder sørger for, at din hunds mave er i balance. Den får en sund fordøjelse og bliver et gladere dyr, mens den stadig får alle de proteiner, den har brug for.

Kornfri hundefoder sætter sine præg på din firbenede ven. Den kan ikke fortælle dig, når den har ondt eller har mavepine, men når du skruer ned for kornet i dens diæt, vil du kunne mindske risikoen for ondt i maven.

Du kan købe sund, kornfri hundefoder her: https://www.hike.dk/

Alternativer til korn i hundens mad

Korn indbefatter både det, vi traditionelt tænker på som korn (havre, hvede, rug osv.) og majs. Det er den hårde skal udenpå, som vi normalt ikke bemærker, der kan drille hundens indre system.

I stedet for at fodre korn til din hund, kan du give den mad baseret primært på kød. Det gavner hunden på alle tænkelige måder! Men i modsætningen til katte, har hunde faktisk ikke noget imod en lang række grøntsager, og de kan sagtens tåle dem i moderate mængder.

Hvis din hund har tynd mave, kan korn godt afhjælpe det – men i stedet for at fodre den foder, der er baseret på korn, bør du koge hvide ris og kylling til dit kæledyr. Det kan binde maven sammen og holde din hund sund, uden at give problematiske bivirkninger. På den måde brænder du heller ikke inde med en masse hundefoder, du ikke får brugt, når maven er i orden.

Grønt til din hund

Nogle grøntsager er gode for hunden, selvom den ikke tåler udelukkende vegetarisk kost.

Pillede ærter kan eventuelt blandes i foderet fra tid til anden. Broccoli og gulerødder er to andre grøntsager, der kan holde din hunds mave og yderligere system sundt. Hvis du har rester fra aftensmaden, kan du lige så godt skære det i mindre stykker og fodre det til hunden.

Majs, vindruer og enhver form for løg må du under ingen omstændigheder fodre din hund, da dette enten er giftigt eller kan sætte sig fast inde i hunden og kræve operation, for at få ud.