neuropsykologisk undersøgelse

Står du i en situation, at du har brug for en neuropsykologisk undersøgelse? I så fald skal du læse med her!  

I denne artikel vil vi snakke lidt mere om, hvorfor man kan stå i en situation, hvor man har brug for en neuropsykologisk undersøgelse. Og vi vil samtidig give dig nogle gode råd til, hvordan du får sådan en undersøgelse lavet. Læs mere her, hvis det har interesse for dig. Det vil ikke tage mere end et par minutter at læse denne artikel.  

Hvorfor kan man have brug for en neuropsykologisk undersøgelse?  

En neuropsykologisk undersøgelse – hvad er det for noget, og hvorfor kan man have brug for at få sådan en lavet? Det er de centrale spørgsmål, som vi vil koncentrere os om i dette afsnit af artiklen.  

Hvis du står i situationen, hvor du er arbejdsløs og skal have en udredning af din arbejdsevne, så kan det sagtens være, at du skal have en neuropsykologisk undersøgelse. Det vil din socialrådgiver ofte tage en uddybende snak med dig omkring.  

En neuropsykologisk undersøgelse handler i bund og grund blot om, at man afdækker, hvilke ressourcer og barrierer du har for at kunne arbejde. Vi har alle sammen forskellige evner, når det kommer til arbejdsmarkedet. Men hvis du for eksempel har været ude for et uheld eller på andre måder er blevet syg, så har du sikkert en forringet arbejdsevne.  

En neuropsykologisk undersøgelse kan hjælpe det offentlige system med at udrede, præcis hvorfor forringet din arbejdsevne er blevet. Det vil ofte være et krav at få sådan en undersøgelse for at du kan få nogle sociale ydelser, såsom kontanthjælp eller førtidspension. 

Tag kontakt til din socialrådgiver og få en god samtale omkring dette.   

Hvordan får du en neuropsykologisk undersøgelse?  

Hvis du skal have en neuropsykologisk undersøgelse i forbindelse med, at du er en del af det offentlige system, så vil din socialrådgiver ofte hjælpe dig med at få sådan en undersøgelse. Han eller hun vil tage kontakt på dine vegne til en professionel, som kan lave en neuropsykologisk undersøgelse for dig. 

Men nogle gange kræver det også, at du selv er lidt aktiv med at finde frem til sådan en person. Hvis din socialrådgiver for eksempel ikke er særlig hjælpsom i dette stykke, så er du nødt til selv at finde ud af at få lavet sådan en undersøgelse for at komme videre i systemet.  

Kontakt en professionel  

Hvis du skal have lavet en neuropsykologisk undersøgelse, så er det en meget god ide, at du får fat i en professionel. Ellers vil din neuropsykologisk undersøgelse ikke have særlig stor validitet, og du kan med garanti ikke bruge den til at komme videre i det sociale system.  

Det er vigtigt at tjekke personen, der laver denne undersøgelse på dig og dennes baggrund. Spørg gerne nogle uddybende spørgsmål om, hvilken erfaring de har ingen for det neuropsykologiske felt, og om de har erfaring med at lave neuropsykologiske undersøgelser. Man kan sagtens tillade sig at stille sådanne spørgsmål. Det er trods alt din fremtid, det gælder.