hængekøje til haven
carolinesillesen

Haven skal være et sted, der indbyder til aktiviteter og afslapning. Det skal være et sted, hvor hele familien har lyst til at opholde sig.

Du kan pynte haven med blomster for at gøre den mere indbydende. Desuden kan du pynte op med nipsting, som gør haven til et personligt sted at være. En hængekøje i haven er med til at tilføre haven noget stil. Den indbyder både til leg og aktivitet, men den inviterer også til pause og afslapning. Hængekøjen er altså meget alsidig, og den passer derfor godt ind i den moderne have. 

En hyggekrog i haven

Haven skal være et rart sted at opholde sig. Når du sidder inde i hjemmet og kigger ud på haven, skal den indbyde til aktiviteter. Du kan lave en skøn hyggekrog i hjørnet af haven, som kan være et fredeligt sted i haven at søge hen.

I hyggekrogen kan du placere en hængekøje. Om sommeren kan der ligge puder og tæpper i hængekøjen, som indbyder til hyggelige stunder. Rundt om hængekøjen kan du plante blomster, som giver liv i hyggekrogen. Blomsternes farver og duft er med til at appellere til sanserne.

Der findes mange forskellige hængekøjer og hængestole, der kan passe ind i hyggekrogen. Du skal derfor finde ud af, hvad der passer bedst ind i din have.

Find de afslappende hængekøjer- og stole her og få lavet den mest indbydende hyggekrog med det samme. Du kan overveje at købe et stort solsejl til hyggekrogen, så du kan ligge i sikkert skyggen. Når du sidder indenfor og drikker morgenkaffen, kan det være fristende at hoppe ud i hængekøjen, inden arbejdet kalder. 

En pause fra hverdagen

En hængekøje kan invitere til hygge og nærvær i haven, men den kan også give en velfortjent pause fra den travle hverdag. Med nogle puder og et dejligt blødt tæppe kan du koble helt fra i hængekøjen.

Hovedet kan være fyldt helt op efter en travl arbejdsdag. I hængekøjen kan du tage et lille hvil, eller du kan slappe af med en god bog. Hvis solen står højt på himlen, er det en god idé at skærme hængekøjen af. Det kan være farligt at falde i søvn udenfor under den hårde sol. Det er derfor optimalt at placere hængekøjen i skyggen.  

Sjov og leg for børnene

En hængekøje i haven er med til at give haven stil, men den kan desuden også bruges til sjov og leg for børnene. Børnene kan bygge en hule rundt om hængekøjen. Når de først slipper fantasien løs, er der ingen grænser for, hvad de kan finde på. Havestole, tæpper og puder kan alt sammen bruges til at lave en hyggelig hule.

Hængekøjen er også med til at træne børnenes sanser og motorik. Det kan kræve en del træning og samarbejde, inden børnene lærer, hvordan de kommer op i hængekøjen. Desuden kan de bruge hængekøjen til at gynge i. Det træner altså motorikken, når de gynger i hængekøjen. Børnene bruger også sanserne til at mærke, hvordan det føles, når hængekøjen gynger.