badminton ketcher

Hvordan finder man den bedste badminton ketcher til den semiprofessionelle badmintonspiller, som deltager i konkurrencer? Eller til begynderen, der skal starte til badminton lige om lidt? Læs med her og få nogle gode tips til, hvad du skal kigge efter, når du skal på jagt efter grej til badmintonspilleren. 

Typer af badmintonketchere 

En badmintonketcher er ikke blot en badmintonketcher. De fås naturligvis i alle prisklasser, typer og kvaliteter. Badmintonketchere har udviklet sig en del siden dengang, man købte træ-ketchere med tarmstrenge. I gamle dage var de tungere. I dag kan en badmintonketcher veje helt ned til 70 gram for de letteste. For den almindelige motionist er det dog normalt, at ketcheren vejer 80-90 gram. Skal du købe en badmintonketcher til en anden, er det derfor en fordel for dig, at du har styr på, hvilken type badmintonspiller vedkommende er. Skal du finde den bedste badmintonketcher, bør du have styr på, om det er en mand eller kvinde, der skal spille, hvilken alder vedkommende har, og om han eller hun er begynder eller øvet, konkurrencespiller eller motionist. Alt dette kan nemlig have indflydelse på typen af badmintonketcher. Er modtageren af badmintonketcheren dedikeret konkurrence- eller turneringsspiller, kan du med fordel også spørge ind til vedkommendes spillestil. Spiller han eller hun defensivt eller offensivt? Double eller single? Og måske allervigtigst, hvor kraftfuld spiller modtageren? Er det kraftfulde slag eller meget kontrollerbare eller styrede slag? Spillestilen kan for nogle være afgørende for, hvilken type ketcher de skal have, for at spille så godt som muligt og præstere på banen. 

Hvad skal du kigge efter, når du køber badmintonketcher? 

For den seriøse badmintonspiller er det alfa og omega at have det helt rigtige udstyr, for at sikre sig den bedst mulige præstation på banen. Men hvad skal du kigge efter, når du skal købe den bedste badmintonketcher? Særligt tre ting er afgørende for, om du få den helt rigtige ketcher, nemlig balance, fleksibilitet og badmintonketcherens vægt. Balance handler om, hvor på ketcheren vægtbalancen ligger. Er den tungest ved grebet eller er den hovedtung? Vægtbalancen på ketcheren betyder noget for den kraft, du lægger i dit slag, og hvor nemt det er at styre den. En spiller med masser af kraft bag sit slag, bør vælge en badmintonketcher, som er hovedtung. Ulempen er dog, at en hovedtung badmintonketcher kan være sværere at styre. Fleksibilitet handler om ketcher-stangens bøjelighed. Jo stivere en ketcher er, jo mere kræver det, at spilleren får kontrol over slaget og fart på svinget. Køber du badmintonketcher til motionisten, som ikke er så hurtig som den professionelle spiller, kan du med fordel gå efter en mere bøjelig model. Det sidste du bør se på, når du køber badmintonketcher, er dens vægt. En tung badmintonketcher giver mere vægt bag dit slag. En lettere badmintonketcher er dog nemmere at styre. Hvis du for eksempel spiller double, som er meget livligt med sine 4 spillere på banen på én gang, kan du med fordel vælge en lettere ketcher, da double ofte er hurtigere end single.