Du spørger måske dig selv, om du har brug for en forklaringsvideo på dit websted. Svaret er højst sandsynligt ja – her er hvorfor. Ifølge undersøgelser er mennesker i stand til at forstå og fastholde information hurtigere, når den præsenteres i videoform frem for i tekstform. Derudover har videoer en række andre fordele i forhold til tekst: De er mere engagerende, kan kommunikere følelser og personlighed, langt mere effektivt og bedre end tekst. Hvis du leder efter en måde at kommunikere komplekse oplysninger hurtigt og effektivt på, kan en forklaringsvideo være lige det, du har brug for! Så du behøver ikke stresse, lad en explainer video forklare for dig

En god video skal vække dette i dig

En god video skal gøre mere end blot at formidle information. Den skal være engagerende og interessant, så folk får lyst til at se den fra start til slut. Desuden skal en god video være følelsesladet, så seerne føler en forbindelse med indholdet. Endelig skal en god video være klar og præcis, så seerne uden problemer kan forstå de præsenterede oplysninger. Hvis du leder efter en måde at engagere og skabe kontakt til dit publikum på, kan en forklaringsvideo være lige det, du har brug for!

Animerede videoer er ideelle til at skabe forklarende videoer

Hvis du leder efter den perfekte type video til at skabe en explainer, er animerede videoer ofte den bedste løsning. Det skyldes, at de effektivt kan kommunikere komplekse oplysninger på en klar og præcis måde. Du er ikek afhængig af en levende skuespiller. Derudover er animerede videoer meget engagerende og kan nemt fange seernes opmærksomhed. Man kan også være langt mere kreativ. Elefanter kan flyve, løverne kan tale og kun fantasien sætter grænsen i animationen. Hvis du leder efter en måde at kommunikere komplekse oplysninger hurtigt og effektivt på, er en animeret forklaringsvideo måske lige det, du har brug for! Så vent ikke – kom i gang med din egen animerede explainer i dag!

Animationsstilen afhænger af dit brand

Stilen af animation du vælger til din forklaringsvideo, bør afhænge af dit brand. Du ønsker, at animationsstilen skal være i overensstemmelse med det overordnede look og feel på dit websted og andre markedsføringsmaterialer. Hvis du for eksempel har et sjovt og legende brand/tema, vil du måske bruge en mere tegneserieagtig animationsstil. Hvis du har et mere seriøst eller formelt brand, skal du måske bruge en mere realistisk animationsstil. Uanset hvilken stil du vælger, skal du sørge for, at den er i overensstemmelse med resten af dit branding, så seerne nemt kan genkende og forbinde sig med din video. Det er 100% op til dig selv, og vælge hvad du vil have. Der er nærmest kun fordele ved at vælge en video til at forklare fremfor at kunden skal læse teksten. De eneste slags mennesker der rent faktisk læser lange kedelige tekster er juristerne. Resten af os almindelige mennesker kigger bare på tekstmængden og tænker “det der læser jeg ikke”.