https://www.noyer.dk/produkterne/spisebord-i-valnoed/

At have æstetiske omgivelser i hjemmet er vigtigt. Det er dog ikke nødvendigvis topprioriteten hvis man står og mangler penge. I så fald vælger mange bare at have de basale og praktiske ting i huset.

Det kan siges, at man kan have ting i hjemmet af funktionelle årsager, og andre gange kan man have ting af æstetiske årsager.

Funktionelle ting kan for eksempel være en ovn, et bord, en seng – æstetiske ting, derimod indbefatter ting som kunst og flotte malerier. De sidstnævnte ting fungerer nærmere som pynt.

Hvad hvis man kombinerede både funktionalitet og æstetik?

Heldigvis findes der en sidste kategori, og den kategori består netop i at kombinere det funktionelle med det æstetetiske.

En sådan sammenblanding koster typisk flere penge, men dog ikke nødvendigvis. Man kan have flotte møbler samtidig med, at de er pæne at se på. Et eksempel på det kunne være dette flotte valnød spisebord. Et spisebord valnød koster typisk flere penge, men det er god investering hvis man har råd til det.

https://www.noyer.dk/produkterne/spisebord-i-valnoed/

Derfor koster det lidt flere penge

Møbler i valnød koster typisk lidt flere penge, da materialet netop er lidt dyrere. Det er fordi valnødstræet forekommer sjældnere i naturen end andre high-end træer som mahogni træ og ahorntræ. De sidstnævnte træer er dyre, og er også typisk højt eftersøgte for diverse formål indenfor møbeldesign.

Selvom de sidstnævnte er højt eftersøgte, er deres pris ikke lige så høj, for findes flere af disse slags træer i naturen.

Hvorfor vælger folk at købe møbler i valnød?

Valnød er betragtet som et attraktiv og high-end form for træ. Det er det fordi det har styrke, og er holdbart. Det betyder, at du kan have, eksempelvis et bord i valnød, der holder i lang tid. Styrken sikrer, at bordet ikke smuldrer, og der ikke så let kommer ridser i bordet. Det er desuden også betydningsfuld for bordets værdi på længere sigt, i det bordet bedre beholder sin værdi.

Hvis du vil sælge bordet en dag, kan du naturligvis sælge bordet for en god sum penge, dog skal det stadigvæk være i god tilstand.

Valnød er også eftertragtet fordi det har en flot tekstur. Materialet er let at pudse, og giver en flot skinnende effekt. Farven er en dyb mørkebrun, der giver et sofistikeret look. Overordnet set, er træet high-end og kan bruges i en række af forskellige kontekster. Det kan bruges til kaffeborde, spiseborde, senge og skabe.

Ved at bruge materialet formår du at kombinere æstetik og funktionalitet. Dem der producerer møbler af valnød, er typisk interesseret i at designe high-end møbler. Det er således ofte tilfældet, at møblerne der produceres, er flotte på andre punkter end bare træet. Disse møbler er typisk lavet af erfarne designere, der har et øje for, hvad der er pænt, og hvad der ikke er.

Ved at investere i møbler af valnød investerer du i dit hjem og dit velvære. Hvis man har råd til at blande æstetik med funktionalitet, hvorfor så gå på kompromis med den ene til fordel for den anden?